MyMoto.bg Cart
MyMoto.bg Profile
MyMoto.bg Shoei moto kaski
MyMoto.bg AGV moto kaski
MyMoto.bg ICON moto kaski
MyMoto.bg HJC moto kaski
MyMoto.bg ICON moto ekipirovka iake i rakavici za motor
MyMoto.bg Dainese ekipirovka
MyMoto.bg Alpinestars ekipirovka
MyMoto.bg Thor ekipirovka

Защита на личните данни по GDPR.


I. Обща информация


От 25 май 2018г. влезе в сила нов регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation - GDPR), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на личните данни на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

„МайМото България“ ЕООД осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни.

Предоставяйки Вашите лични данни на нашата страница MyMoto.bg, за да ползвате услугите, които предлага нашият сайт, „МайМото България“ ЕООД се явява администратор на лични данни.

„МайМото България“ ЕООД отговаря на всички изисквания на новата регулация и гарантира, че използва лични данни само и единствено за целите на страницата, като онлайн магазин.


II. Основания, цели и принципи за събиране на лични данни.


Основание за събиране, обработка и съхранение на Вашите лични данни.

„МайМото България“ ЕООД събира и обработва Вашите лични данни във връзка с предоставянето на услугите на нашия сайт MyMoto.bg като онлайн магазин, обработката на Вашите запитвания, поръчки и тяхната доставка до Вас на основание чл. 6, ал. 1, Регламент (ЕС) 2016/679, и по-конкретно въз основа на следното:

- изрично получено съгласие от Вас като клиент;

- изпълнение на задълженията на MyMoto.bg като онлайн магазин;

- спазване на законовите задължения, прилагани спрямо „МайМото България“ ЕООД;

- за целите и изпълнението на нашите задължения към Национална агенция по приходите, Министерство на вътрешните работи и други държавни и общински органи;


Цели и принципи при събирането, обработката и съхранението на Вашите лични данни.

„МайМото България“ ЕООД събира, обработва и съхранява Вашите лични данни във връзка с предоставянето на услугите на нашия сайт MyMoto.bg като онлайн магазин за следните цели:

- създаване на профил и осигуряване на пълна функционалност при предоставянето на услугите ни;

- правилното и безупречно изпълнение от наша страна на Вашите поръчки и тяхната доставка;

- счетоводни цели;

- статистически цели;

- защита на информационната сигурност;

- обезпечаване на изпълнението за предоставяне на нашата услуга;

- изпращане на информационни съобщения, за потвърдена поръчка, в отговор на Ваши запитвания или Ваше съгласие за получаване на актуални оферти и информация за нови продукти, като за целта сте дали изричното си съгласие;


„МайМото България“ ЕООД спазва следните принципи при обработката на Вашите лични данни:

- законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;

- ограничение на целите на обработване;

- съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;

- точност и актуалност на данните;

- ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;

- цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни;



III. Какви видове лични данни събира, обработва и съхранява „МайМото България“ ЕООД?


Различните видове лични данни, които „МайМото България“ ЕООД събира са:

- Име и фамилия, само при потвърдена регистрация и/или поръчка, нужни за доставянето на закупените от Вас продукти;


- Е-мейл адрес, само при потвърдена регистрация и/или поръчка, нужен за предоставяне услуга по следене на поръчката от Ваша страна, както и изпращане на е-мейл съобщени за потвърждение на Вашата поръчка или комуникация свързана с нея и Ваши запитвания, публикуване на коментари;


- Населено място, само при потвърдена регистрация и/или поръчка, нужно за доставянето на закупените от Вас продукти;


- Адрес за доставка (не е задължително да е личен), само в случаите, когато желаете Вашата поръчка да бъде доставена до конретен адрес, а не до офис на Куриер;


- Телефон за връзка, само при потвърдена регистрация и/или поръчка, нужен за доставянето на закупените от Вас продукти. Както и в случай на отговор към Ваше запитване и изричното Ваше съгласие, че желаете да получите Viber съобщение;


- Изпращане на информационни съобщения – целта на тази дейност е администриране на процеса по правилното изпълнение на Ваша поръчка;


- Изпращане на информационен бюлетин (нюзлетър) – целта на тази операция е администриране на процеса по изпращане на бюлетини до клиентите, които изрично са заявили съгласие, че желаят да получават такъв;



„МайМото България“ ЕООД обработва гореописаните лични данни за следните цели:
Данни: Ваши индивидуализиращи данни (име и фамилия, електронна поща, населено място, телефон).

Цел, за която се събират данните: 1) Регистрация на потребител; 2) Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него, включително при изразено желание – за изпращане на бюлетини и рекламни съобщения; 3) за правилното изпълнение на целите и администирането при обработката на клиеткси поръчки.

Основание за обработка на личните Ви данни – С приемането на общите условия и регистрация в уебсайта MyMoto.bg и закупуване на продукт, между „МайМото България“ ЕООД и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б от GDPR.

Други данни, които „МайМото България“ ЕООД обработва – При влизане в нашия уебсайт или във Вашия профил, MyMoto.bg събира данни за използвания IP адрес.
Цел, за която се събират данните: Подобряване на сигурността на услугата и локализация на интерфейса, както и за статистически цели.
Основания за обработка на данните: Обработването е необходимо за изпълнение на договор, по който субектът на данните е страна - чл. 6, ал. 1, б от на GDPR. До създаването на профил на потребителя, IP адресът се събира на основание осъществяване на легитимните интереси на администратора – чл. 6, ал. 1, б от GDPR;

Ваши данни за издаването на фактура на физическо лице – Ако желаете да Ви бъде издадена фактура в качеството Ви на физическо лице, следва да предоставите своя единен граждански номер. Цел, за която се събират данните: Издаване на законосъобразна фактура за извършване на плащания по поръчка/и.

„МайМото България“ ЕООД не събира и не обработва лични данни, които се отнасят за следното:

- разкриват расов или етнически произход;

- разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации;

- генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация;


Личните данни са събрани от „МайМото България“ ЕООД от лицата, за които се отнасят.

„МайМото България“ ЕООД не извършва автоматизирано взимане на решения с данни.



IV. Срок на съхранение на личните Ви данни от „МайМото България“ ЕООД.


„МайМото България“ ЕООД съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила Ви в уебсайта. След изтичането на този срок, „МайМото България“ ЕООД полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне.

Всеки потребител на нашата страница има право да заяви и изтрие личния си профил, с което настъпва края на гореописания срок и неговите лични данни ще бъдат изтрити и унищожени без ненужно забавяне.

„МайМото България“ ЕООД Ви уведомява, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходимо да бъде удължен с оглед изпълнение на целите, изпълнение на договора, с оглед легитимни интереси на „МайМото България“ ЕООД или друго.

По силата на действащото законодателство „МайМото България“ ЕООД може да пази някои данни за срок, който може да надхвърля срока на съществуване на вашата регистрация.


V. Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни.


Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от „МайМото България“ ЕООД за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез съответното меню във Вашия профил или чрез искане в свободен текст.

„МайМото България“ ЕООД може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.

С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на регистрацията Ви за използване на услугите, Вашият акаунт ще стане неактивен.


VI. Право на достъп.


Вие имате право да изискате и получите от „МайМото България“ ЕООД потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.

Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с него, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.

„МайМото България“ ЕООД Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.

Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но „МайМото България“ ЕООД си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.


VII. Право на изтриване („да бъдеш забравен“).


Вие имате правото да поискате от „МайМото България“ ЕООД изтриване на свързаните с Вас лични данни, а „МайМото България“ ЕООД има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:

- личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;

- Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;

- Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;

- личните данни са били обработвани незаконосъобразно;

- личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо „МайМото България“ ЕООД;

- личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество;


„МайМото България“ ЕООД не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:

- за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;

- за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;

- по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;

- за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;

- за установяването, упражняването или защитата на правни претенции;


За да упражните правото си на „забравяне“, Вие следва да подадете искане през опцията във Вашия профил или писмено искане, изпратено до „МайМото България“ ЕООД, както и да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните пред „МайМото България“ ЕООД, като представите на място своята лична карта за целите на идентификация и при необходимост въведете своите данни за вход в профила на лицето, за което се отнасят данните, пред служител на „МайМото България“ ЕООД.

Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от „МайМото България“ ЕООД, които се отнасят до Вас, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

„МайМото България“ ЕООД не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.


VIII. Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни.


Ако „МайМото България“ ЕООД установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, ние Ви уведомяваме без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.

„МайМото България“ ЕООД не е длъжен да Ви уведомява, ако:

- е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;

- е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;

- уведомяването би изисквало непропорционални усилия;



IX. Споделяне на личните ви данни.


„МайМото България“ ЕООД споделя личните Ви данни единствено и само с куриерската компания “Еконт Експрес” ООД, отговорна за целите на коректното доставяне по Вашите поръчки.

За да функционира правилно нашата страница MyMoto.bg и за да подобряваме постоянно качеството на предлаганите продукти, ние използваме следните програми и уеб решения, които биха могли да получат достъп до Вашия IP адрес и анализират Вашето поведение при престоя на уебстраницата без това да Ви идентифицира като физическо лице: Google Analytics, Google Webmaster tools, Facebook Pixel. Никое от посочените приложения не получава лични данни за Вас като физическо лице - имена, телефон, е-мейл адрес. В случай, че не сте съгласни с тези условия, няма как да използвате нашия сайт пълноценно и не би следвало да го използвате занапред.

„МайМото България“ ЕООД не извършва трансфер на вашите данни към трети държави.


X. Други разпоредби.


Информация за Администратора на лични данни:
Наименование: „МайМото България“ ЕООД.
ЕИК/БУЛСТАТ : 201378923
Седалище: гр. София 1836, Левски Г, бл. 34, ап. 118
Телефон.: 00359 877 491941
E-mail: privacy {@} mymoto.bg

В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

Наименование: Комисия за защита на личните данни.
Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон:02 915 3 518
Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уеб сайт: www.cpdp.bg

Можете да упражните всичките си права относно защита на Вашите лични данни чрез формите, приложени към настоящата информация. Разбира се, тези форми не са задължителни и можете да отправите исканията си във всякаква форма, която съдържа изявление за това и ви идентифицира като притежател на данните.

Когато възлагате на „МайМото България“ ЕООД да обработва лични данни на трето лице за целите на използването на нашите услуги, „МайМото България“ ЕООД действа в качеството на обработващ личните данни.


XI. Мерки за сигурност.


Сигурността на всеки тип информация, включително и Вашите лични данни, намиращи се на нашата инфраструктура е приоритет номер едно за нас като компания. Вашите лични данни, както и целия трафик между Вас и нашата страница MyMoto.bg е криптиран посредством SSL сертификат.

Данните за Вашите профили и поръчки се пазят на изключително защитени сървъри със системи за сигурност на няколко нива, които се обновяват ежедневно.


XII. Политика за използване на бисквитки (Cookie Policy).


Сайтът на „МайМото България“ ЕООД използва бисквитки, които са важни за коректната му работа. Посещавайки нашия сайт, Вие трябва да се съгласите, чрез натискането на бутон, че приемате използването на бисквити, в противен случай нямате право да ползвате нашата страница.

Видове бисквитки, които използваме:

Задължителни бисквитки
Тези бисквитки са необходими за коректната работа на уебсайта. Например, с тези бисквитки установяваме автентичността на потербителските данни за вход и предоставяме достъп на съответния потребител до неговия профил.

Аналитични бисквитки
Благодарение на тези бисквитки ние следим посещаемостта на нашия сайт и можем да анализираме доколко нашите потребители работят лесно с него (бисквитки на Google Analytics). Тези бисквитки не ни дават никаква информация за вашите лични данни. Те ни показват кои страници от сайта ни са били разглеждани, в какво съотношение страницата ни е била посетена от мобилни или други устройства и други анонимни данни.

Функционални бисквитки
Тези бисквитки Ви позволяват да използвате пълната функционалност на сайта ни. Например, при избирането и добавянето на продукти във Вашата количка.

Сесийни бисквитки
Този тип бисквитки спомагат за бързата работа на страницата ни докато Вие я ползвате, като например да зарежда бързо Вашето име и данни за доставка при потвърждаването на поръчка.

Настройките на бисквитките, които получавате от нашия сайт, можете да направите във Вашия браузър. Имайте предвид, че ако ограничите някои видове бисквитки, е възможно сайтът ни да не работи напълно коректно и да не можете да използвате пълните му функционалности.


Твоята количкаКОЛИЧКА
продукт размер бр.
Количката е празна...